McDonalds isi muta sediul din Marea Britanie in Elvetia

Postat la 13 iulie 2009 40 afişări

McDonalds intentioneaza sa isi mute sediul din Londra la Geneva, alaturandu-se numrului tot mai mare companii americane care si-au mutat cartierele generale din Europa, ca sa profite de avantajele sistemului de taxe privind proprietatea intelectuala, potrivit Financial Times.

Grupul activ in domeniul fast-food afirma ca mutarea a fost planuita de circa un an.

Regimul elvetian privind taxele, in special cele pentru propietatea intelectuala, a devenit tot mai atragator pentru companiile straine, mai ales pentru sediile regionale din Europa ale multinationalelor americane.

Kraft, Procter & Gamble, Google, Electronic Arts si Yahoo s-au mutat in ultimii ani din Marea Britanie in Elvetia, potrivit Financial Times.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mcdonalds. sediu,
marea britanie,
elvetia,
fmcg
/actualitate/afaceri/mcdonalds-isi-muta-sediul-din-marea-britanie-in-elvetia-4636945
4636945
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.