Marile companii s-au trezit cu conturile blocate

Postat la 21 aprilie 2010 17 afişări

Nici marile companii nu o duc bine in criza. Peste 340 de firme mari din Romania , inregistrati la fisc ca mari contribuabili au datorii de peste 700 de milioane de euro la bugetul de stat (3 miliarde de lei), potrivit datelor Administratia Nationala de Administrare Fiscala( ANAF). Dintre acestea aproape jumatate au conturile blocate, respectiv statul a pus poprire pe 292 de conturi, pentru o datorie totala de circa 295 de milioane de euro (1,21 de miliarde de lei). Pentru multe din ele asta inseamna, mai pe romaneste, ca firmele nu pot plati salarii, nu pot face plati si nu pot incasa bani.

Astfel, firme precum Jolidon, Electroputere sau Badsi Impex, unul din cei mai mari dealeri de autoturisme Nissan in Romania au datorii cumulate de 40 de milioane de euro (166 milioane de lei) catre bugetul de stat, potrivit datelor ANAF.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/marile-companii-s-au-trezit-cu-conturile-blocate-5988032
5988032
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.