Marea Britanie imprumuta Airbus cu 395 mil. euro

Postat la 14 august 2009 17 afişări

Guvernul britanic s-a angajat sa imprumute constructorului european de aeronave Airbus 395 milioane euro in incercarea de a proteja peste 6.000 de locuri de munca in Marea Britanie.

Finantarea va sprijini astfel peste 1.200 de posturi la uzinele britanice Filton si Broughton, unde vor fi construite piese pentru avioanele Airbus. Totodata, guvernul spera ca imprumutul va sprijini 5.000 de locuri de munca in lanturile locale de aprovizionare ale Airbus, potrivit publicatiei The Guardian.

Guvernele din Germania si Franta si-au anuntat deja sprijinul pentru proiectul A350 al Airbus. Celalalt partener al companiei europene, Spania, discuta cu producatorul de avioane acordarea unui ajutor.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
airbus,
imprumut,
marea britanie,
piese,
aeronave
/actualitate/afaceri/marea-britanie-imprumuta-airbus-cu-395-mil-euro-4759018
4759018
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.