Mai bine va tineti gura

Postat la 17 iunie 2008 7 afişări

Operatorii de telefonie mobila din Cehia va trebui sa inregistreze si sa stocheze timp de sase luni datele privind convorbirile efectuate de clienti. Masura a fost aprobata printr-un amendament aprobat de Senat la legea comunicatiilor electronice, care urmeaza sa fie semnat de presedintele Vaclav Klaus.

Potrivit acestuia, operatorii va trebui sa inregistreze cand, de unde si de cine sunt sunati clientii. In timp ce criticii considera ca amendamentul reprezinta un pas spre limitarea libertatii individuale, ministrul industriei si comertului, Martin Riman, spune ca este vorba doar despre armonizarea legislatiei cu cea a Uniunii Europene. Frantisek Bublan, ministrul de interne al cabinetului din umbra format de social-democrati, a apreciat ca singurul neajuns il reprezinta faptul ca statul va continua sa plateasca toate cheltuielile legate de inregistrarea si stocarea datelor.

Reprezentantii operatorilor de telefonie mobila si-au exprimat ingrijorarea in privinta posibilitatii de a fi obligati sa acopere aceste cheltuieli. Filip Hruby, purtatorul de cuvant al filialei cehe a Vodafone, a explicat ca inregistrarea datelor costa sume de ordinul milioanelor de euro pe an in prezent, iar amendamentul va duce la o majorare a costurilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/mai-bine-va-tineti-gura-2715340
2715340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.