Lactalis cumpara din nou in Ucraina

Postat la 19 noiembrie 2007 1 afişăre

Grupul francez Lactalis a achizitionat producatorul de lactate ucrainean Molochni Dom, intrand astfel in primii trei jucatori de pe piata locala. Suma achitata nu a fost data publicitatii.

Molochni Dom ("Casa laptelui"), proprietarul brandului Fanni, a avut anul trecut o productie de 35.000 de tone de lactate, obtinand o cifra de afaceri de 34 de milioane de euro. Aceasta este a treia achizitie pe care grupul francez o efectueaza pe piata ucraineana, primele doua fiind realizate in 1996 si 2004.

Anul trecut, vanzarile Lactalis in Ucraina au ajuns la 68 de milioane de euro. In Europa de Est, grupul mai detine fabrici in Republica Moldova, Polonia si Cehia. Lactalis este al doilea producator de produse lactate din lume, cu o cifra de afaceri la nivel mondial in 2006 de 7,5 miliarde de euro. La nivel mondial, grupul detine 124 de fabrici, din care 46 sunt situate in afara Frantei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ucraina,
Lactalis
/actualitate/afaceri/lactalis-cumpara-din-nou-in-ucraina-1044279
1044279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.