Koenigsegg cumpara Saab de la GM

Postat la 18 august 2009 12 afişări

Grupul auto american General Motors (GM) a incheiat un acord angajant cu producatorul suedez de automobile sport Koenigsegg pentru vanzarea companiei Saab.

Angajamentul confirma un acord preliminar incheiat in iunie si reprezinta inca un pas in eforturile GM, confruntat cu probleme financiare, de a se restructura. Noul acord, care ar putea fi anuntat marti, da Koenigsegg dreptul de a produce gratuit noi modele de Saab si permite transferul de tehnologie intre parti, potrivit Wall Street Journal.

Saab a cerut in februarie instantelor din Suedia protectie in fata creditorilor sub legea falimentului, pentru a facilita eforturile GM de a vinde compania suedeza. Constructorul auto din Suedia este doar una din cele patru marci, alaturi de Hummer, Pontiac si Saturn, scoase la vanzare de grupul american.

Saab a vandut anul trecut mai putin de 94.000 de automobile, fata de 125.000 de unitati in 2007. In 2006, compania a comercializat un numar record de 133.000 de autovehicule.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
gm,
koenigsegg,
saab,
masini,
faliment
/actualitate/afaceri/koenigsegg-cumpara-saab-de-la-gm-4775836
4775836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.