Kiwi Finance şi-a dublat volumul de credite intermediate şi continuă expansiunea prin francize

Autor: Ana Raduta Postat la 17 august 2011 21 afişări

Kiwi Finance a înregistrat o creştere cu 105% a volumelor de credite disbursate în primele şase luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

Cifra de afaceri pe primul semestru din 2011 a crescut cu 11% faţă de rezultatul pe tot anul 2010 şi este cu 178% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. "Prima parte a anului 2011 a fost marcată de scăderea dobânzilor şi campanii promoţionale pentru toate tipurile de credite. În 2011, principalele direcţii sunt extinderea la nivel naţional prin francize şi consolidarea parteneriatelor strategice cu băncile", spune Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.

În prima parte a anului, compania a înregistrat în medie 600-700 de cereri de credite lunar şi şi-a impus o ţintă de 1.000 de cereri lunar până la sfârşitul anului. Rata de succes a crescut de la 50% anul trecut la 70% anul acesta. "Pentru acest an, ţintim o creştere de 50% faţă de 2010 cu un volum de credite disbursate de 60 milioane euro", a mai spus Anca Bidian.

Daca la jumatatea anului 2010 Kiwi Finance avea doar nouă sucursale proprii şi francize, în prezent, numărul acestora a crescut la 31. Volumul total de

credite disbursate de francize în primele şase luni din 2011 a crescut cu 67% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Urmărim să întărim şi să maximizăm eficienţa fiecărei francize în parte în 2011 şi să acoperim întreaga ţară. Ca să venim în sprijinul viitorilor colaboratori, vom lansa în curând o promoţie limitată de francize fără nicio taxă, care vor beneficia de logistica, infrastructura, platforma informatică şi contractele Kiwi Finance", a adăugat Anca Bidian.

Din analiza structurii portofoliului rezultă că în primele şase luni din 2011, 81% reprezintă credite garantate cu ipotecă, în timp ce creditele de nevoi personale fără garanţii imobiliare reprezintă 19%. Peste 90% din creditele negarantate sunt în lei, în timp ce creditele garantate cu ipotecă sunt în continuare aproape exclusiv în moneda europeană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
kiwi finance,
credite,
volum,
francize
/actualitate/afaceri/kiwi-finance-si-a-dublat-volumul-de-credite-intermediate-si-continua-expansiunea-prin-francize-8628235
8628235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.