IPO numarul trei s-a lansat pe piata

Postat la 29 februarie 2008 12 afişări

Cea de-a treia oferta publica initiala (IPO) de la Bursa de Valori Bucuresti din 2008 a fost lansata astazi, 29 februarie. Contor Group Arad, producator de contoare, vinde un pachet de 25% din actiuni, valoarea totala a actiunilor oferite fiind de 3,2 milioane euro. Perioada de subscriere a ofertei se incheie pe 13 martie.

Cele 31,012 milioane actiuni scoase la vanzare au valoarea nominala de 0,1 lei/titlu, iar pretul din ofertaeste de 0,38 lei/titlu, subscrierea fiind intermediata de IFB Invest Arad. Actiunile, in cazul in care oferta se va incheia cu succes, vor fi listate pe piata principala a BVB, cel mai probabil la categoria a doua. Simbolul sub care va fi tranzactionata compania este CGC.

Analistii considerea pretul din oferta destul de ridicat in raport cu profitul si cifra de afaceri inregistrate anul trecut, insa succesul, adica subscrierea integrala a ofertei, ar putea fi asigurat de activele societatii si de stabilitatea pietei in care activeaza. Conform brokerilor, cel mai atractiv indicator fundamental este pretul din oferta raportat la vanzari, alaturi de planul de dezvoltare a afacerii in urmatorii ani.

Contor Group a inregistrat anul trecut un profit brut de 0,73 milioane euro, cu aproximativ 50% mai mult decat in 2006, iar cifra de afaceri s-a majorat cu opt procente, ajungand pana la 14,1 milioane euro. Compania detine o cota de piata de 60% in Romania si este unul dintre cei mai mari producatori de contoare din Europa. Oferta este cea de-a treia de la BVB de anul acesta, dupa Casa de Bucovina si recent lansata oferta a fondului de investitii STK Emergent.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/ipo-numarul-trei-s-a-lansat-pe-piata-2422882
2422882
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.