Interamerican vrea 5,6 milioane de euro din asigurari de sanatate

Postat la 25 septembrie 2008 40 afişări

Asiguratorul Interamerican, controlat de grupul olandez Eureko, vizeaza pentru anul viitor dublarea cifrei de afaceri a diviziei de asigurari de sanatate, pana la 5,6 milioane de euro, potrivit declaratiilor lui Gerben Hagenaars, directorul general al acesteia.

Principalul motor de crestere va fi orientarea catre segmentul clientilor corporativi care, in momentul de fata, reprezinta 50% din totalul de 10.000 de euro, dar in urmatorul an se urmareste marirea acestui procent pana la 80%. Recent, compania s-a orientat si catre segmentul abonamentelor de sanatate.

Abonamentele si asigurarile de sanatate private vor genera, anul acesta, incasari de aproximativ 80 de milioane de euro, iar in urmatorii patru ani acestea vor atinge o valoare de 200 de milioane de euro, potrivit estimarilor lui Hagenaars. Chiar si asa, piata este subdezvoltata comparativ cu altele europene. Anual, un roman cheltuieste in jur de 270 de euro pentru sanatate, ceea ce inseamna de trei ori mai putin decat un ceh, respectiv de zece ori comparativ cu bugetul alocat de un britanic.

Valoarea pietei total romanesti (sector public si privat) cifrata la circa 8,2 miliarde de dolari (5,4 miliarde de euro) anul trecut, a reprezentat 5,1% din PIB, nivel apreciat ca fiind “destul de scazut chiar si in comparatie cu standardele din Europa Centrala” de catre analistii Deloitte intr-un studiu publicat in iunie anul acesta. Pana in 2012, cheltuielile totale alocate sanatatii vor creste pana la 5,4% din PIB, nivel inferior celui din UE, de 9,4%.

Interamerican este liderul pietei asigurarilor de sanatate private, incepand sa opereze aceasta linie de business la sfarsitul lui 2005. Principalii sai competetitori pe acest segment sunt Allianz, Aviva, AsiLife (divizie a operatorului de servicii medicale private MedLife) si, mai nou, Astra-Uniqua. Interamerican este inregistrat la Utrecht-Olanda si prezent in peste 12 tari europene, cu peste 22.000 de angajati. Eureko este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, a carui principala activitate se desfasoara in domeniul asigurarilor.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
Interamerican,
sanatate
/actualitate/afaceri/interamerican-vrea-5-6-milioane-de-euro-din-asigurari-de-sanatate-3226901
3226901
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.