Interamerican isi schimba numele

Postat la 04 februarie 2009 41 afişări

Interamerican Romania isi schimba din aceasta luna brandul, preluand numele actionarului majoritar – Eureko - si planuieste pentru 2009 investitii de 20 de milioane de euro.

"Planurile noastre pentru 2009 includ o investitie in dezvoltare de aproximativ 20 de milioane de euro", a anuntat Carmen Radu, directorul general adjunct Eureko. Din aceasta suma, doua milioane de euro vor fi alocate campaniei de rebranding, iar restul vor fi investite in consolidarea operatiunilor din Romania.

Principalele directii urmarite sunt cresterea numarului de agenti de la 1.000 la 1.500 si largirea portofoliului de produse, cu accent pe anumite segmente cheie precum pensii, sanatate si asigurari de viata. Astfel, in 2009 compania va lansa fondul de pensii cu profil ridicat de risc Eureko Activ, dupa ce anul trecut si-au anuntat intrarea pe segmentul pensiilor facultative prin lansarea unui produs cu medium Eureko Confort.

In februarie va fi lansat pe piata si un produs de tip unit-linked, ce da investitorilor posibilitatea de a-si alege un fond garantat si care se adreseaza clientilor cu apetit ceva mai redus de risc. Un alt segment de business spre care se vor indrepta investitiile Eureko in acest an este cel al asigurarilor medicale private, furnizate in parteneriat cu Euroclinic.

Incepand cu 1 mai 2009, Eureko va inceta insa subscrierea de polite de asigurari generale pentru acoperirea anumitor riscuri, respectiv pentru bunuri, auto, raspundere civila si cargo. "Toata lumea stie ca piata de non-viata nu a fost profitabila in ultimii ani, asa ca nu are rost sa mai investim aici.

Oricum, noi aveam o pozitie minoritara si destul de putin loc pentru extindere", a precizat Frans van der Ent, country manager al Eureko. In prezent, Eureko are in Romania peste 350.000 de clienti cu polite active pe segmentul de asigurari si pensii administrate privat.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/interamerican-isi-schimba-numele-3861236
3861236
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.