Infopress intra prin greenfield in Ungaria

Postat la 12 decembrie 2007 1 afişăre

Grupul de tipografii Infopress Group a demarat planurile de dezvoltare in Ungaria, printr-un proiect greenfield, valoarea investitiei ridicandu-se la un total de 25 de milioane de euro. "Deja am cumparat un teren de aproximativ 70.000 de metri patrati, undeva la 30 de minute de Budapesta, iar constructia cladirii va incepe in ianuarie, urmand sa fie finalizata in primavara", explica pentru BUSINESS Magazin Birgir Jonsson, presedintele si directorul executiv al Infopress Group, cel mai mare grup de tipografii din sud-estul Europei, care are sediul central stabilit la Bucuresti.

Potrivit lui Jonsson, cladirea va avea o suprafata de 5.000 de metri patrati si va necesita in jur de 100 de angajati. "Piata din Ungaria a tipografiilor este mult mai competitiva decat cea din Romania, dat fiind ca numarul competitorilor din piata este mult mai mare. De fapt, Ungaria a ajuns la un nivel de dezvoltare comparabil cu cel din Polonia sau Austria", spune presedintele grupului. |nsa, de dezvoltarea in Ungaria se va ocupa mai mult echipa de management deja formata acolo, condusa de Imre Lakatos, in timp ce Jonsson va coordona totul din Bucuresti.

Cifra de afaceri a grupului se va ridica anul acesta la 80 de milioane de euro, dintre care 65 de milioane numai din Romania. Pentru 2008, Infopress Group estimeaza afaceri totale de 110 milioane de euro, pe fondul investitiilor de 35 de milioane de euro in dezvoltare si extindere la nivel regional.

Planurile de investitii ale celor mai mari jucatori de pe piata de tiparituri din Romania

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/infopress-intra-prin-greenfield-in-ungaria-2302916
2302916
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.