Inca o retea GSM in Slovenia

Postat la 02 noiembrie 2007 1 afişăre

Compania slovena Tus Mobil, detinuta de magnatul local Mirko Tus, cu importante afaceri in domeniul comertului, isi va lansa la sfarsitul acestei luni propria retea GSM.

Compania slovena Tus Mobil, detinuta de magnatul local Mirko Tus, cu importante afaceri in domeniul comertului, isi va lansa la sfarsitul acestei luni propria retea GSM.

Momentan, aceasta acopera doar 39,2% din populatie, un grad de acoperire aproape de 100% urmand sa fie atins in 2009. Planul de investitii pentru urmatorii trei ani este estimat la 200 de milioane de euro, din care 20 de milioane au fost deja cheltuiti.

Pana la finalizarea propriei retele, Tus Mobil ofera servicii via roaming prin inchirierea retelei celui mai mare operator de telefonie mobila din tara, Mobitel, detinut de statul sloven. Celalalt mare operator de telefonie mobila din Slovenia este Si.Mobil, detinut de compania austriaca Telekom Austria.

Tus Mobil face parte din grupul Tus Telekom, care ofera servicii de telefonie fixa, acces la internet in banda larga si IPTV. Grupul a cumparat la sfarsitul anului trecut compania Voljatel pentru o suma cuprinsa intre 20 si 25 de milioane de euro. Aceasta ofera servicii preplatite GSM sub brandul Izimobil, tot prin inchirierea retelei Mobitel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Slovenia,
GSM,
telecom
/actualitate/afaceri/inca-o-retea-gsm-in-slovenia-1023301
1023301
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.