Importatorul Jack Daniel's, vanzari de 27 mil euro

Postat la 15 ianuarie 2008 2 afişări

Importatorul si distribuitorul de bauturi alcoolice BDG si-a bugetat pentru anul in curs o cifra de afaceri de 27 de milioane de euro, conform lui Pepe Berciu, managing partner al companiei. Cifra de afaceri a companiei a ajuns anul trecut la 18 milioane de euro, fata de circa 12 milioane de euro in 2006.

Pentru anul in curs, aproape 20% din vanzari ar urma sa fie realizate de marcile Remy Cointreau, pentru care a devenit de la finalul anului trecut unic importator si distribuitor in Romania. Astfel, pentru marcile Remy Cointreau, ca Metaxa, Cointreau, Passoa si Remy Martin, BDG se asteapta la vanzari de 6 milioane de euro pentru anul in curs.

Tendinta de crestere a vanzarilor intervine insa pe fondul extinderii intregii piete, previziunile pentru anul in curs referindu-se la o evolutie pozitiva de pana la 30%, dupa ce anul trecut a marcat un record in ceea ce priveste evolutia vanzarilor, care au fost cu 50% mai mari fata de 2006.

"Un rol cheie l-a jucat anul trecut inchiderea duty-freeurilor, lucru ce a avut un impact cel putin la fel de mare ca si scaderea taxelor vamale", spune Pepe Berciu. El da ca exemplu faptul ca in 2006 compania pe care o conduce realiza in jur de 70% din vanzari prin intermediul duty-free-urilor, vanzari ce se regasesc de anul trecut in piata domestica.

Pe piata bauturilor alcoolice de import, estimata la 100 de milioane de euro pentru anul in curs, mai sunt prezente companii ca Pernod Ricard, Cristalex si Sollers.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
bauturi alcoolice,
BDG,
comert,
industrie
/actualitate/afaceri/importatorul-jack-daniel-s-vanzari-de-27-mil-euro-2335725
2335725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.