Holcim: Nu suntem afectati de situatia din piata imobiliara

Postat la 18 august 2008 25 afişări

Seful Holcim Romania, al treilea producator de ciment de pe plan local dupa rezultatele financiare, spune ca nu resimte o incetinire a cererii de ciment din cauza situatiei actuale din piata imobiliara

"Noi nu am resimtit o scadere a cererii, situatia din piata imobiliara nu ne-a afectat in niciun fel. Din cate am inteles, la nivel de Bucuresti este o stare de asteptare din partea cumparatorilor, insa investitorii isi continua proiectele demarate si de aceea nu am resimtit nicio scadere a pietei imobiliare. Doar in zona Clujului si mai in nord pot spune ca investitorii au incetinit ritmul investitiilor, insa nu semnificativ", a declarat directorul general al companiei, Markus Wirth.

 

Acesta estimeaza ca cererea de ciment va creste in acest an cu un procent de aproximativ 20-22%, aceeasi crestere urmand sa fie consemnata si pentru cifra de afaceri a companiei. Holcim Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 296,64 milioane de euro, in crestere cu 28% fata de anul precedent. Cresterea veniturilor Holcim Romania va fi determinata si de majorarea preturilor, directorul companiei estimand pentru 2008, pana in acest moment, o majorare de pret a cimentului cu aproximativ zece procente.

 

Holcim Romania a inregistrat anul trecut un profit net de 34,1 mil. euro, in scadere cu 33% fata de 2006, scaderea fiind cauzata de deprecierea din 2007 a monedei nationale, compania avand contractate credite in euro, in timp ce vanzarile se fac in lei. "Situatia din acest an va fi mai buna. Aprecierea leului a inceput si eu estimez ca efectul final va fi mai bun in acest an comparativ cu anul trecut", a mai spus Wirth.

 

Holcim a incheiat recent modernizarea fabricii de la Campulung in urma unei investitii de 120 de milioane de euro, majorandu-si astfel capacitatea de productie cu 30%. O investitie aditionala de 75 milioane de euro pentru fabrica de ciment din Campulung va incepe anul acesta si va fi finalizata in 2009. Aceste noi activitati investitionale vor fi directionate catre o serie de proiecte precum linii de macinare a clincherului, transportul la silozurile de depozitare si extinderea punctelor de incarcare a cimentului vrac.

 

"Suntem in negocieri de achizitionare a mai multor producatori de materiale de constructii din Romania; tot ce pot spune este ca nu sunt specializati in productia de ciment. Cu siguranta vor fi tranzactii in acest an", a mai declarat directorul Holcim Romania.

 

Holcim detine pe plan local trei fabrici de ciment, in Turda, Campulung si Alesd, si 16 statii de agregate si betoane. Grupul elvetian isi imparte piata cimentului din Romania cu Lafarge (Franta) si HeidelbergCement (Germania).

 

 

Cititi aici mai multe despre rezultatele financiare ale Holcim Romania din 2007, an in care compania a inregistrat cea mai mica marja de profitabilitate din intreaga industrie din ultimii ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/holcim-nu-suntem-afectati-de-situatia-din-piata-imobiliara-2935094
2935094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.