Henkel va deschide o noua fabrica in Romania cel tarziu in 2009

Postat la 04 martie 2008 12 afişări

Henkel va deschide o noua fabrica de adezivi in Romania cel mai tarziu in 2009, negocierile pentru achizitionarea terenului fiind intr-un stadiu avansat, au declarat astazi reprezentantii companiei

"Investitia in noua unitate de productie va fi similara cu cea realizata in fabrica de la Campia Turzii, deci aproximativ 10 milioane de euro", a precizat Andrei Dumitrescu, directorul de marketing si vanzari al diviziei de adezivi a Henkel Romania.

Potrivit reprezentantilor companiei, noua fabrica va fi pozitionata in zona de nord-est a tarii, venind astfel in completarea celor doua unitati de productie deja existente, pozitionate in apropierea Bucurestiului si la Campia Turzii.

Cifra de afaceri a diviziei de adezivi din cadrul Henkel Romania a crescut anul trecut cu 48%, la peste 70 de milioane de euro, avand in vedere ca divizia de adezivi aduce peste jumatate din veniturile Henkel pe plan local. Grupul austriac a inregistrat anul trecut in Romania o cifra de afaceri de 140 de milioane de euro, in crestere cu peste 36% comparativ cu anul precedent.

Oficialii companiei au mai declarat ca exista sanse ca noua unitate de productie sa fie deschisa pana la finalul acestui an, totul depinzand de achizitionarea terenului. "Constructia unitatii de la Campia Turzii a durat sase luni, o perioada record in cadrul grupului, deci este posibil ca noua fabrica sa fie operationala chiar din acest an", a mai pecizat Andrei Dumitrescu.

Henkel a inaugurat anul trecut o noua unitate de productie la Campia Turzii, in urma unei investitii de 10 milioane de euro, aceasta avand o capacitate de productie de 200.000 de tone de adezivi pe an. Reprezentantii companiei au mai precizat ca vor mai investi in acest an si 1,5 mil. euro in marirea capacitatii de productie a fabricii de la Campia Turzii, aceasta urmand sa fie similara cu cea a fabricii din Bucuresti – de 250.000 de tone pe an.

"Ne dorim o crestere a cotelor de piata pentru anul 2008. Cererea este foarte mare iar unitatile de productie vor lucra la capacitate maxima pentru satisfacerea nevoilor clientilor nostri. De asemenea, ne propunem lansarea unor produse noi pe piata care sa acopere operatiuni cat mai diverse", a mai precizat Andrei Dumitrescu.

Compania a inaugurat anul trecut si primele showroom-uri Ceresit, investitia pentru fiecare unitate fiind de 100.000 de euro. Oficialii companiei au declarat anterior pentru BUSINESS Magazin ca intentioneaza sa extinda acest concept si in alte tari din regiune. Mai multe amanunte puteti citi aici.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/henkel-va-deschide-o-noua-fabrica-in-romania-cel-tarziu-in-2009-2431856
2431856
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.