Guvernul suspenda obligatia de certificare a declaratiilor fiscale

Postat la 12 aprilie 2011 46 afişări

Guvernul a decis ca obligatia impusa firmelor de a certifica declaratiile fiscale anuale prin consultanti fiscali sa fie suspendata pana la 1 ianuarie 2013, in incercarea de a "nu-i nemultumi pe contribuabili" cu acest cost suplimentar si a evita cazurile in care nu sunt depuse astfel de declaratii.

Decizia ca aceasta obligatie sa fie suspendata pentru doi ani, pana la inceputul anului 2013, a fost luata de Guvern printr-o ordonanta de urgenta adoptata recent. Conform Codului de Procedura Fiscala, declaratiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice trebuie certificate de catre un consultant fiscal inainte sa fie depuse la administratia financiara, cu exceptia celor pentru care este obligatorie auditarea. Argumentul pentru care Guvernul a decis suspendarea acestei obligatii este incercarea de a nu "nemultumi" contribuabilii si de a nu "prejudicia" relatia acestora cu statul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
guvern,
declaratii fiscale,
obligatii
/actualitate/afaceri/guvernul-suspenda-obligatia-de-certificare-a-declaratiilor-fiscale-8150962
8150962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.