Guvernul cere FMI a patra derogare de la plata datoriilor catre privati

Postat la 29 iunie 2010 9 afişări

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat marti ca nu s-au facut progrese in primul semestru privind reducerea nivelului arieratelor statului catre firme, astfel ca Romania ar putea cere o noua derogare de la tinta stabilita cu FMI la acest indicator. "La nivelul arieratelor nu s-a facut progrese pe primul semestru", a spus Vladescu.

De la inceputul acordul stand-by cu Romania, in luna mai 2009, Guvernul a cerut derogare pentru tinta de arierate la fiecare evaluare, nereusind sa se incadreze in valorile trimestriale asumate.

O misiune a FMI va sosi in Romania dupa data de 20 iulie pentru a evalua performantele economice ale autoritatilor romane pe primul semestru, dar si pentru a analiza noile prognoze pentru acest an si anii viitori. Printre indicatorii care vor fi analizati se regaseste si tinta privind reducerea arieratele statului catre companii.

Mai multe amanunte pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
Guvern,
datorii,
TVA,
rambursare,
derogare,
acord
/actualitate/afaceri/guvernul-cere-fmi-a-patra-derogare-de-la-plata-datoriilor-catre-privati-6460846
6460846
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.