Groupama pregateste lansarea Groupama Asigurari

Postat la 04 mai 2009 45 afişări

Groupama a depus la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) proiectul de creare a unui nou jucator de pe piata asigurarilor, prin integrarea operatiunilor companiilor pe care le detine in Romania - Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia - sub un brand unic, Groupama Asigurari.

"Noua companie nu va fi construita pe structura niciuneia dintre cele trei companii detinute de Groupama, dar va valorifica la maximum resursele umane si materiale de la fiecare dintre cele trei”, a declarat Denis Rousset, reprezentantul Groupama in Romania.

Proiectul care va fi supus aprobarii CSA presupune fuziunea Asiban si a BT Asigurari si crearea unei companii cu o noua structura organizationala si de management. Echipa de conducere propusa include atat experti locali, cat si internationali, din randul managerilor de la Asiban, BT Asigurari, OTP Garancia si Groupama. Functiile de director general si director financiar vor fi ocupate de Denis Rousset (Groupama/BT Asigurari), repectiv Pascal Guille (Groupama).

Calin Matei (OTP Garancia) va fi responsabil pentru asigurarile de viata, Marie Sarraute (Groupama) pentru asigurarile non-viata, Sanda Nicoara (BT Asigurari) va conduce departamentul de Daune si Servicii, Stefan Dicu (Asiban) va fi responsabil de Distributie, iar Laurent Thuillier (Groupama) va raspunde de Proiecte Strategice.. In ceea ce priveste OTP Garancia, integrarea acesteia in noua companie se va produce gradual, mai intai prin absorbtia personalului din vanzari, urmand ca fuziunea sa se finalizeze din punct de vedere tehnic pana la inceputul anului 2010.

Pana atunci, activitatea companiei se va desfasura in mod normal, angajatii implicati in activitatile de back-office continuand sa deserveasca clientii din portofoliul companiei. In functie de obtinerea aprobarilor necesare din partea CSA, Groupama intentioneaza sa inceapa procesul de rebranding al agentiilor in vara acestui an si sa lanseze noul brand Groupama Asigurari in a doua jumatate a anului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/groupama-pregateste-lansarea-groupama-asigurari-4287776
4287776
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.