Greva de la Dacia s-a incheiat

Postat la 11 aprilie 2008 14 afişări

Dupa aproape trei saptamani de greva generala, angajatii de la Dacia Pitesti au revenit astazi la lucru dupa ajungerea la un acord cu reprezentantii patronatului companiei

Greva a luat sfarsit in urma ajungerii la un acord privind majorarile salariale solicitate de catre sindicalisti. Muncitorii calificati beneficiaza astfel de o crestere generala de 300 lei brut de la 1 ianuarie 2008 si de 60 lei brut de la 1 septembrie 2008. De asemenea, personalul TESA va beneficia de o crestere de 15% constituita dintr-o crestere generala si dintr-o crestere individuala.

Atat muncitorii cat si personalul TESA beneficiaza de o prima de rezultat pe anul 2007 egala cu un salariu individual brut la data acordarii primei, in valoare de minimum 900 lei.

Prin acordul incheiat, partile s-au angajat sa sustina in totalitate obiectivele Dacia prevazute in bugetul societatit pe anul 2008, obiective care decurg din planul Renault Contract 2009.

Lucrul a fost reluat la uzina la ora 13.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/greva-de-la-dacia-s-a-incheiat-2542834
2542834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.