Grant McKenzie, Ursus: Ambitia noastra este sa fim buni povestitori

Postat la 31 mai 2010 53 afişări

In anul financiar incheiat la 31 martie 2010,Ursus Breweries a reusit sa-si majoreze cota de piata cu 4%, ajungand la nivelul de 32% in volum (conform MEMRB Retail Audit), consolidandu-si astfel pozitia de lider de piata.

In acelasi interval de timp, ca urmare a conditiilor dificile din mediul economic, a declinului puterii de cumparare si pe fondul unui an cu temperaturi neobisnuit de mici, piata berii din Romania a scazut cu aproape un sfert, respectiv 24% vs. aceeasi perioada a anului precedent.

Cum a castigat, in acest context, cota de piata Ursus? Grant McKenzie, vicepresedinte marketing al producatorului autohton de bere, spune pentru BUSINESS Magazin ca "am avut multe idei bune; nu toate, dar cele mai multe". Reteta cu care au castigat cei de la Ursus teren in piata se datoreaza in principal, in opinia lui, faptului ca "am creat povesti si consumatorii au raspuns la asta". Acum nu functioneaza deloc marketingul de moda veche care spune <sunt o super marca, merit sa ma alegi>, ci accentul cade acum pe apropierea consumatorului de brand, astfel incat povestea pe care o spune produsul sa incite sa fie spusa mai departe. O dovada clara a puterii cu care o poveste frumoasa poate inclina balanta in mod hotarator este faptul ca vanzarile Azuga au crescut de aproape patru ori fata de momentul achizitiei. "Ambitia noastra este sa fim buni povestitori", declara McKenzie.

In 2009 consumul de bere in Romania a scazut la nivelul inregistrat in 2006 - 81 de litri pe cap de locuitor, fata de 93 de litri pe cap de locuitor in 2008. De altfel, 2009 a fost primul an de scadere a pietei berii din 2004 incoace, semn ca efectele crizei economice se resimt si pe aceasta piata. Piata berii din Romania este puternic concurentiala, cei mari mari producatori fiind Ursus Breweries, Heineken, Bergenbier, United Romanian Breweries Bereprod (imbuteliatorul Tuborg si Carlsberg).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
FMCG,
Ursus,
Timisoreana,
vanzari,
Grant McKenzie

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/afaceri/grant-mckenzie-ursus-ambitia-noastra-este-sa-fim-buni-povestitori-6225193
6225193
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.