Google va crea o nouă clasă de acţiuni, pentru a conserva controlul fondatorilor asupra companiei

Postat la 14 aprilie 2012 11 afişări

Google încearcă din nou să implementeze măsuri de conservare a controlului lui Larry Page şi Sergey Brin asupra companiei, propunând acţionarilor crearea unei noi clase de acţiuni care ar permite emiterea de noi titluri fără ca fondatorii să rişte diluarea puterii de vot, transmite Bloomberg.

Măsura avansată joi seara de compania care controlează cel mai mare motor de căutare pe internet şi cea mai mare afacere de publicitate online reprezintă un motiv de alarmă pentru organizaţiile care promovează echitabilitatea în guvernanţa corporatistă, care se tem că noua structură va îndepărta şi mai mult acţionarii Google de procesul decizional. Schimbarea structurii acţionariatului ar crea o nouă clasă de titluri, fără drepturi de vot ataşate. Page şi Brin nu şi-au ascuns intenţiile de a-şi conserva influenţa asupa companiei chiar şi după listarea acesteia la bursă, în 2004, iar fondatorii vor să-şi păstreze controlul în pofida expansiunii Google.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
actionari,
fondatori,
companie,
control
/actualitate/afaceri/google-va-crea-o-noua-clasa-de-actiuni-pentru-a-conserva-controlul-fondatorilor-asupra-companiei-9523940
9523940
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.