GlassCorp incepe productia de geamuri la Buzau

Postat la 22 iunie 2008 323 afişări

Compania GlassCorp, detinuta in proportie de peste 90% de oamenii de afaceri Horia Simu si Horia Pitulea, a demarat productia de geamuri la Buzau in urma unei investitii de 10 milioane de euro

Noua fabrica va produce geamuri pentru industria auto – parbrize, si geamuri securizate pentru industria mobilei si cea a electrocasnicelor. “Pana acum furnizorii de geam duplex si securizat pentru aceste industrii se aflau cel mai aproape in Turcia. Pe piata geamurilor pentru industria auto suntem cel mai important producator din Romania care poate furniza geamuri pentru prim-montaj”, a declarat Marius Neagu, presedintele Consiliului de Administratie al GlassCorp.

Capacitatea de productie a fabricii se ridica, la nivelul fiecarui an, la 200.000 de parbrize si peste 1.000.000 de metri patrati de geam securizat pentru industria mobilei si electrocasnicelor. „Speram sa avem contracte semnate cu toti marii producatori auto din Romania pana la finalul acestui an. Acum suntem intr-un proces de auditare din partea fiecarui producator, tocmai am trimis loturile de proba”, a mai spus Marius Neagu.

Reprezentantii companiei spun ca cele doua mari tipuri de geamuri – cele pentru industria auto si cele pentru industriile mobilei si a electrocasnicelor, vor detine procente aproximativ egale in veniturile companiei, cifra de afaceri estimata pentru 2009 fiind de opt milioane de euro. „Speram sa amortizam investitia in cinci ani”, spune Neagu, adaugand ca incheierea unor contracte cu ambii mari producatori auto de pe plan local – Dacia si Ford, ar justifica extinderea fabricii. „Vom produce parbrizesi pentru piata de inlocuire, dar in principal pentru segmentul de prima-montare. Extinderea capacitatii de productie s-ar face in 7-8 luni si ar necesita investitii de 7,5 milioane de euro.”

Posibilitatea achizitionarii de parbrize de la un furnizor local ar reduce costurile producatorilor cu circa 15%, potrivit reprezentantilor GlassCorp, costul mediu al unui parbriz fiind de 30 - 40 de euro. Neagu estimeaza ca GlassCorp va atinge o cota de piata de 25 - 30%, atat pe segmentul de parbrize cat si pe cel al geamurilor securizate pentru industriile mobilei si electrocasnicelor, ambele piete avand o valoare estimata de 20 – 25 milioane de euro.

Fabrica de geamuri de la Buzau este detinuta de Horia Simu si Horia Pitulea, aceasta aflandu-se in zona industriala a orasului, langa Cord Buzau, o alta companie aflata in proprietatea celor doi oameni de afaceri. Horia Simu detine si producatorul de cupru Cuprom, care a fost interesat anul trecut de preluarea grupului minier RTB Bor din Serbia, achizitionat de catre miliardarul rus Oleg Deripaska.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
geamuri,
fabrica,
GlassCorp,
Marius Neagu
/actualitate/afaceri/glasscorp-incepe-productia-de-geamuri-la-buzau-2731987
2731987
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.