Germania s-ar putea sa imprumute Opel cu 4,5 mld. euro

Postat la 20 august 2009 17 afişări

Germania este pregatita sa acorde Opel un imprumut de 4,5 miliarde euro pentru a asigura succesul vanzarii companiei germane, detinuta de grupul american General Motors, catre producatorul canadian de piese auto Magna International.

Guvernul federal si landurile germane unde Opel are fabrici vor asigura impreuna ajutorul financiar fara a mai astepta participarea celorlalte state europene in care GM este prezent, a declarat ministrul adjunct al Economiei, Jochen Homann, citat de Reuters.

Intrebat daca oferta de finantare este valabila si pentru rivalul Magna la achizitia activelor Opel, grupul financiar belgian RHJ, Hofman a raspuns ca aceasta problema nu se poate pune deoarece guvernul german prefera oferta companiei canadiene. Cu toate acestea, viitorul investitor al Opel va trebui sa cheltuie pentru compania germana, din capitalul propriu, o suma echivalenta cu 10% din imprumutul asigurat de stat.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opel,
auto,
magna,
gm,
guvern,
sprijin
/actualitate/afaceri/germania-s-ar-putea-sa-imprumute-opel-cu-4-5-mld-euro-4783369
4783369
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.