Fonomat urmareste afaceri de 35 mil. euro in 2008

Postat la 24 aprilie 2008 13 afişări

Reteaua de magazine de telefoane mobile si servicii de telefonie mobila Fonomat estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 35 de milioane de euro, extinderea retelei la 200 de magazine si un numar de 450.000 de telefoane mobile vandute

In prezent, compania numara 167 de magazine obtinute in urma achizitiilor facute de fondul de investitii GED Private Equity – Dasimpex, Puls GSM, GSM Land si Plus GSM. Investitiile realizate de fondul de investitii in aceste retele se ridica la 10 milioane de euro, dintre care cea mai mare parte a fost valoarea tranzactiilor, in timp ce aproximativ 500.000 de euro au reprezentat cheltuieli cu rebrandingul magazinelor.

Pentru extinderea retelei cu 30-40 de magazine anul acesta, potrivit oficialilor GED, se va urmari o crestere organica, dar fara a ignora oportunitatile de achizitii de noi lanturi de retail de telefoane mobile care ar putea sa apara pe piata locala.

"Ne-am propus sa devenim un punct de referinta in domeniul serviciilor in Romania. Dorim sa fim recunoscuti printre cele mai importante companii din tara pentru standardul relationarii cu clientii. De aceea, in topul investitiilor de 1,6 milioane de euro prevazute pentru anul acesta se gasesc programele de training pentru cei 500 de angajati", a declarat Miguel Peralta, directorul general al Fonomat.

In acelasi buget vor fi insa incluse si cheltuielile de achizitionare de sisteme si echipamente IT, dar si extinderea retelei si asigurarea stocurilor necesare desfasurarii activitatii. Concomitent cu extinderea numarului de magazine, Fonomat va creste si numarul de angajati de la 500 la 600 pana la finalul acestui an.

In 2007, compania a vandut aproximativ 300.000 de telefoane mobile, dintre care 65% au fost Nokia, 10% Sony Ericsson si 8% Samsung. In acelasi timp, a vandut si 120.000 de abonamente Orange, Fonomat fiind cel mai important distribuitor Orange din Romania.

GED Capital (Spania), compania care detine Fonomat, administreaza fondurile de investitii GED Eastern Fund I si II si are in plan sa infiinteze un al treilea fond, de investitii imobiliare, avand o tinta de capitalizare de 150 de milioane de euro. Printre companiile detinute de GED in Romania se numara si Rosegur (fostul Dragon Star Guard), Romanian Real Estate Partners, un joint venture cu Warburg Pincus si agentia de turism Happy Tour.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
comunicatii,
retail,
GSM,
Fonomat,
GED
/actualitate/afaceri/fonomat-urmareste-afaceri-de-35-mil-euro-in-2008-2583232
2583232
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.