Filmele 3D pot provoca dureri de cap. Sfaturi pentru cei cu ochelari

Postat la 11 ianuarie 2010 24 afişări

Centrii nervosi sunt excitati la maximum in cazul persoanelor care au probleme cu vederea si se uita la filme tridimensionale.

Cinefilii sau suporterii competitiilor sportive, care asteapta o experienta de neuitat din partea tehnologiei 3D, ar trebui sa isi faca mai intai un control oftalmologic, deoarece risca sa isi provoace o durere de cap cu adevarat "tridimensionala", sunt de parere oamenii de stiinta de la Centrul Medical din cadrul Universitatii Rochester din New York. Filmele precum "Avatar" sunt daunatoare persoanelor care au deja probleme cu vederea, deoarece o sesiune 3D prelungita s-ar putea sfarsi cu dureri insuportabile de cap.

Mai multe informatii pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
3D,
ochelari,
probleme,
sanatate
/actualitate/afaceri/filmele-3d-pot-provoca-dureri-de-cap-sfaturi-pentru-cei-cu-ochelari-5308699
5308699
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.