Farma a crescut doar cu 3,8% in T1

Postat la 22 mai 2008 5 afişări

Piata locala farmaceutica a inregistrat in primul trimestru al anului acesta o incetinire a ratei de crestere, de 3,8%, ajungand pana la valoarea de 1,6 miliarde de lei, conform Cegedim.

Rezultatele obtinute in primul trimestru confirma evolutiile de diminuare a cadentei de crestere a pietei pharma raportate anul trecut, cand vanzarile au avansat cu 11,2%, ceea ce semnifica o diminuare cu 8% fata de 2006.

Canalul de retail a inregistrat o crestere puternica, de 14,4% fata de cel al spitalului, ale carui vanzari au scazut cu 27,4%, ca urmare a trecerii unor programe nationale de sanatate din spital in retail.

Pentru intregul an, reprezentantii companiei de cercetari de piata Cegedim estimeaza o crestere a pietei de 5-10%, in conditiile in care piata este supusa fluctuatiilor cursului de schimb, dar si masurilor de reglementare din domeniu.

“Ca urmare a absorbtiei deprecierii monedei locale din ultima parte a anului trecut, care a antrenat o presiune suplimentara pe circuitele comerciale, in special la nivelul distributiei, perspectivele de crestere pentru 2008 sunt mai modeste decat rezultatul din 2008”, au conchis acestia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farma,
Cegedim

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/afaceri/farma-a-crescut-doar-cu-3-8-in-t1-2653512
2653512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.