Facebook a obţinut 16 miliarde de dolari prin cea mai mare ofertă publică a unei companii tehnologice

Postat la 18 mai 2012 12 afişări

Facebook a obţinut 16 miliarde de dolari prin cea mai mare ofertă publică iniţială efectuată vreodată de o companie din sectoul tehnologiei, preţul de 38 de dolari pe acţiune fiind la limita maximă a intervalului de preţ stabilit de compania de socializare pe Internet.

Compania condusă de fondatorul Mark Zuckerberg, în vârstă de 28 de ani, a vândut 421,2 milioane de acţiuni, la preţul de 38 de dolari pe unitate, potrivit datelor Bloomberg.

Facebook a ridicat oferta în această săptămână atât prin creşterea volumului acţiunilor scoase pe piaţă cu 25%, cât şi prin majorarea intervalului de preţ de la 28-35 dolari la 34-38 dolari pe acţiune, deciziii luate de companie datorită entuziasmului investitorilor pentru operaţiune. Oferta marchează un moment de vârf al evoluţiei Facebook în mai puţin de un deceniu, de la o companie înfiinţată într-o cameră de cămin a Universităţii Harvard la o reţea de socializare cu peste 900 de milioane de utilizatori.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
oferta publica,
fonduri,
tehnologie
/actualitate/afaceri/facebook-a-obtinut-16-miliarde-de-dolari-prin-cea-mai-mare-oferta-publica-a-unei-companii-tehnologice-9642173
9642173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.