Euroins a avut cresteri de 63% in 2008

Postat la 26 februarie 2009 41 afişări

Euroins România a subscris in anul 2008 prime brute in valoare de peste 152 de milioane de lei, in crestere de 63% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Ponderea cea mai mare in structura portfoliului o au asigurarile auto cu un procent de 90%. In ultimul trimestru al anului 2008, acest tip de asigurare a avut o crestere de peste 100%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007. O evolutie importanta a avut-o segmentul asigurarilor agricole, unde s-a inregistrat un volum de prime brute subscrise de peste 2,7 milioane lei. De asemenea asigurarile de incendiu si calamitati naturale au inregistrat o crestere de 34%, cifrând 3,5 milioane lei.

“In ceea ce priveste rezultatul financiar, acesta a fost influentat negativ de contextul economic actual, care nu a generat un randament bun al investitiilor, precum si de faptul ca, in urma schimbarii legislatiei, am crescut semnificativ nivelul rezervei pentru daune neavizate”, specifica Bogdan Stan, CEO Euroins. Pentru anul 2009, compania are in plan extinderea retelei teritoriale in sistem de franciza. In momentul de fata, sunt 55 de unitati in sistem de franciza deshise, dintre care cele mai recente au fost deschise in Bucuresti, Giurgiu, Braila si Slatina. Reteaua teritoriala Euroins numara, in prezent, 83 de unitati in sistem propriu, 55 in sistem de franciza, acestora adaugându-li-se cele 24 de agentii partenere Real Consulting, parte a Credit Team.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Euroins,
asigurari,
cresteri,
prime,
Bogdan Stan
/actualitate/afaceri/euroins-a-avut-cresteri-de-63-in-2008-4001243
4001243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.