Economistii britanici: In conditiile actuale, moneda europeana "va disparea in maxim cinci ani"

Postat la 06 iunie 2010 7 afişări

Moneda unica se afla pe cale de extinctie, putand chiar sa dispara in urmatorii cinci ani, conform unui sondaj realizat de The Sunday Telegraph.

12 dintre cei mai importanti 25 de economisti londonezi care au participat la sondaj au estimat ca moneda europeana nu va putea supravietui daca isi va pastra actuala componenta a tarilor membre.

Sondajul difera fata de cel realizat in urma cu un an, cand doar cativa luau in considerare o astfel de posibilitate. Totusi situatia din ultimele saptamani din Grecia, Spania si Portugalia, alaturi de consideratiile cancelarului german Angela Merkel - care declara ca moneda unica se confrunta cu "o criza existentiala", au dus la o schimbare radicala a opiniilor.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
euro,
disparitie,
sondaj,
economisti
/actualitate/afaceri/economistii-britanici-in-conditiile-actuale-moneda-europeana-va-disparea-in-maxim-cinci-ani-6296836
6296836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.