Doar 33% dintre companii investesc in produse si tehnologii noi

Postat la 29 iulie 2010 48 afişări

Doua treimi dintre firmele romanesti nu au cheltuit niciun ban pentru a crea produse sau tehnologii noi in domeniul in care fac afaceri intre anii 2006-2008, in plina perioada de crestere a economiei, arata un studiu realizat de Institutul National de Statistica (INS).

In schimb, 33% dintre companii - majoritatea mari - au investit 10,26 miliarde de lei pentru inovare numai in 2008, cea mai mare parte pentru achizitia de masini, echipamente si software.

Cele mai multe firme au preferat sa cheltuie banii pentru implementarea si dezvoltarea de produse si procese noi, cum a procedat una din doua companii, in timp ce 33% dintre intreprinderi au inovat un proces. La polul opus, doar una din opt companii a ales sa inoveze un produs.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
companii,
investitii,
tehnologii,
produse
/actualitate/afaceri/doar-33-dintre-companii-investesc-in-produse-si-tehnologii-noi-6742402
6742402
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.