Din secretele celui mai mare faliment bancar din istoria Romaniei

Postat la 15 aprilie 2010 140 afişări

"A avut toate nuantele si toata stralucirea unei prabusiri, a fost un faliment adevarat. La Bancorex a fost altceva. Clientii nu s-au inghesuit asa, iar banca nu s-a prabusit in urma unei crize. Cauzele la Bancorex au fost cu totul altele", spune istoricul de banci Stefan Petre Kirson.

Este vorba despre falimentul celei mai puternice banci romanesti din perioada interbelica: Marmorosch, Blank & Co., intrata in incapacitate de plata in 1930 ca urmare a crizei economiei mondiale. Institutia, construita de Iacob Marmorosch - care s-a asociat apoi cu Mauriciu Blank, a avut o contributie semnificativa la dezvoltarea Romaniei din acea perioada.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
secrete,
faliment,
Bancorex,
/actualitate/afaceri/din-secretele-celui-mai-mare-faliment-bancar-din-istoria-romaniei-5903835
5903835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.