Detinatorii de microintreprinderi mai au 3 zile sa-si schimbe statutul

Postat la 27 ianuarie 2010 15 afişări

Detinatorii de microintreprinderi mai au trei zile la dispozitie pentru a depune actul prin care sa treaca la impozitarea exclusiv a profitului, dupa renuntarea la regimul privilegiat de taxare pentru microintreprinderi, de 3% a impozitului pe venit. Totusi, noile reglementari sunt neclare pentru cei care detin firme mici, pentru ca nu stiu inca de cand se aplica masura, ce acte trebuie sa depuna si unde si nici care sunt normele de aplicare ale acesteia.

"Microintreprinderile trebuie sa depuna la autoritatea fiscala competenta pana la 30 ianuarie 2010 Declaratia 010 - pentru inregistrarea fiscala a persoanelor juridice. Nerespectarea termenului prevazut anterior pentru depunerea declaratiei fiscale constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 5.000 de lei (240- 1.200 de euro- n.r.), sustine Simona Chirica, senior associate in cadrul firmei austriece de avocatura Schoenherr si Asociatii, unul dintre cei mai mari jucatori straini de pe piata locala.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/detinatorii-de-microintreprinderi-mai-au-3-zile-sa-si-schimbe-statutul-5448495
5448495
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.