Der Spiegel: Grecia vrea sa renunte la euro

Postat la 06 mai 2011 8 afişări

Revista germana Der Spiegel publica o informatie obtinuta pe surse potrivit careia Atena a amenintat partenerii din zona euro ca va renunta la moneda unica europeana in incercarea de a-si echilibra bugetul.

Potrivit informatiilor Der Spiegel, in aceasta noapte ar urma sa aiba loc in Luxemburg o intalnire de taina a ministrilor de Finante din zona euro pentru a discuta eventuale solutii privitoare la problemele Greciei si pentru a incerca sa convinga guvernul condus de George Papandreou sa ramana in interiorul eurozonei. Cu o alta moneda, posibil drahma, Grecia ar putea sa-si plateasca mai usor datoriile (exprimate in euro), prin devalorizarea monedei nationale.

Guvernul elen se confrunta de mai multe saptamani cu proteste aproape zilnice de strada ca urmare a masurilor de austeritate impuse dupa ce anul trecut a solicitat asistenta financiara de 110 miliarde de euro de la UE si FMI.

Zona euro nu are definit un mecanism prin care un stat membru sa poata renunta la moneda unica.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criza,
euro,
Grecia,
Spiegel,
Papandreou
/actualitate/afaceri/der-spiegel-grecia-vrea-sa-renunte-la-euro-8240388
8240388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.