Danske Bank pune din nou Romania pe lista neagra

Postat la 09 noiembrie 2009 21 afişări

Romania a ajuns din nou pe lista "zonelor problematice" a suedezilor de la Danske Bank, din cauza instabilitatii politice, care ar putea sa duca la presiune de depreciere a cursului si sa forteze BNR sa majoreze dobanda.

De cateva saptamani, banca suedeza mentine o recomandare de evitare a monedelor din Europa Centrala si de Est, considerand ca riscurile sunt prea ridicate, comparativ cu potentialul de castig.

"Nu vedem un motiv pentru a deveni optimisti in privinta monedelor din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa, n.

red.) daca tinem cont de riscurile locale importante - in special din cauza riscurilor politice in 'punctele nevralgice' din regiune - Romania, Letonia si Ucraina", spune Lars Christensen, economistul-sef al Danske Bank pentru pietele emergente.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Banci,
Danske Bank,
lista neagra,
bani,
criza
/actualitate/afaceri/danske-bank-pune-din-nou-romania-pe-lista-neagra-5091281
5091281
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.