Dafora urca 7% pe piata principala

Postat la 28 februarie 2008 37 afişări

Actiunile Dafora Medias au intrat de astazi, joi, in ringul pietei principale a Bursei de Valori, devenind astfel cel de-al 40-lea titlu pentru categoria a doua a BVB. Miscarea a fost de bun augur, cotatia actiunii urcand sapte procente in startul tranzactionarii, crestere redusa pana la 5,2% dupa aproape doua ore de tranzactionare.

Principalul actionar la Dafora Medias, societate cu activitati de foraj petrolier si servicii anexe, Gheorghe Calburean, este optimist in legatura cu evolutia actiunilor companiei in 2008. "Valoarea de piata se va dubla pana la sfarsitul verii, iar actiunea va ajunge la un pret potential de 0,67-0,68 lei.titlu", a declarat acesta. In acest moment cotatia Dafora este de 0,384 lei/actiune.

Compania estimeaza o cifra de afaceri in 2008 de 100,6 milioane euro, cu 15% mai mult decat in 2007, si o dublare a profitului net, pana la 9,56 milioane euro. Anul trecut profitul net al societatii a fost de 4,5 milioane euro, iar cifra de afaceri s-a ridicat la 87,5 milioane euro.

Pe langa activitatile de foraj petrolier, catre care se indreapta cea mai mare parte a investitiilor programate pentru acest an, compania executa si lucrari de constructii sau reabilitare. Printre acestea se numara reabilitarea unee hale industriale de 12.000 de metrii patrati in Medias, constructia unui hotel de patru stele in Sighisoara si dezvoltarea unor cartiere rezidentiale in Bucuresti, Medias, Sibiu si Cheile Turzii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare,
Dafora
/actualitate/afaceri/dafora-urca-7-pe-piata-principala-2420455
2420455
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.