Cum se calculeaza CORECT dobanda dupa noua lege

Postat la 16 septembrie 2010 10 afişări

Cu numai o zi inainte de expirarea "perioadei de gratie" pe care bancile au avut-o la dispozitie pentru modificarea celor opt milioane de contracte de credit, multi dintre clienti nu stiu cum ar trebui sa li se calculeze dobanda, care este metoda corecta de calcul si ce formulari din actul aditional sunt in conformitate cu Ordonanta 50.

Legea este clara: incepand cu 21 iunie, dobanda va varia numai daca variaza indicele de referinta si atat. Si asta pentru ca formula de calcul in cazul contractelor cu dobanda variabila sau indexabila va fi formata din EURIBOR/ROBOR/LIBOR (in functie de moneda in care a fost contractat creditul) plus marja fixa a bancii.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
dobanda,
calculare,
clienti
/actualitate/afaceri/cum-se-calculeaza-corect-dobanda-dupa-noua-lege-7261536
7261536
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.