Cum castiga Petrom de patru ori mai bine decat anul trecut, daca produce si vinde mai putin?

Postat la 05 august 2010 15 afişări

Petrom, cea mai mare companie din Romania, a inregistrat in primele sase luni ale anului un profit de 1,5 mld. lei (366,8 mil. euro), de peste patru ori mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut si de aproape doua ori mai mare fata de tot castigul din 2009.

Doi factori au contat decisiv in atingerea acestui rezultat: cresterea barilului de petrol cu aproape 50% si reorganizarea activitatii de rafinare. "Au fost doua lucruri care au contat mult in atingerea acestui rezultat. Pe de o parte am redus costurile la lucruri cum ar fi consultanta, de exemplu, iar pe de alta parte am facut restructurari. Pe de alta parte, am beneficiat de cresterea pretului la petrol", spune Mariana Gheorghe, CEO al Petrom.

Vanzarile companiei au ajuns in primul semestru al anului la 8,3 miliarde de lei (peste 2 miliarde de euro), cu 14% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut, chiar daca si productia de hidrocarburi a companiei a scazut cu 3% in perioada analizata, precum si vanzarile de produse petroliere s-au contractat cu 16% la nivel de grup.

Cititi mai mult pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
petrol,
gaze,
petrom,
profit,
vanzari,
rafinare,
pret baril
/actualitate/afaceri/cum-castiga-petrom-de-patru-ori-mai-bine-decat-anul-trecut-daca-produce-si-vinde-mai-putin-6776454
6776454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.