Cum au transformat 600 de milioane de euro o comuna dobrogeana cu 1.000 de locuitori in capitala vantului

Postat la 05 iulie 2010 8 afişări

Pana in septembrie, cehii de la grupul energetic CEZ vor termina de instalat si cele 24 de turbine eoliene care mai lipsesc pentru a finaliza parcul eolian de la Fantanele, moment in care este de asteptat ca toate cele 139 de turbine ale proiectului sa fie in functiune.

Practic, investitia de peste 600 de milioane de euro a transformat Fantanele, o comună dobrogeana de care putin auzisera, in cel mai fierbinte loc cand vine vorba de energia verde, iar majoritatea satenilor simt acest lucru.

"Se aude asa un fasait cand merg, dar nu ma deranjeaza. Am auzit ca energia va fi mai ieftina cu 30%. Oricum pentru noi este un lucru bun ca avem acum dispensar, canalizari, strazi. In plus, cei care au dat terenul iau cam 150 de milioane de lei (vechi - n.r.) pe an. E ceva! La mine nu a batut vantul asa ca nu am inchiriat niciun teren, dar este bine. Au angajat multa lume din Fantanele. Poate or mai face si turbinele astea ceva racoare", spune unul dintre cei aproximativ 1.000 de locuitori ai comunei Fantanele.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
eoliana,
proiect,
Fantanele,
CEZ
/actualitate/afaceri/cum-au-transformat-600-de-milioane-de-euro-o-comuna-dobrogeana-cu-1-000-de-locuitori-in-capitala-vantului-6495596
6495596
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.