Cum arată legea bonurilor lui Boc. „Colecţionarii“ de chitanţe vor fi crezuţi pe cuvânt de Fisc

Postat la 02 august 2010 13 afişări

Bazându-se în special pe şomeri şi pensionari pentru colectarea bonurilor fiscale, statul speră să obţină venituri suplimentare de cel puţin 200 de milioane de euro.

Într-un scenariu pesimist, acordarea unor deduceri pentru contribuabilii care "colecţionează" bonurile fiscale solicitate comercianţilor şi le depun apoi la Fisc va aduce venituri suplimentare la bugetul de stat de peste 200 de milioane de euro.

Iniţiatorul proiectului de act normativ preluat de Guvern, deputatul UDMR de Covasna Edler Andras, a propus o bonificaţie de 4% pentru sumele de până la 4.200 de lei anual pentru care s-au prezentat chitanţe şi de 1% pentru ceea ce depăşeşte acest nivel. "Este aproape imposibil ca statul să poată acorda bonificaţii atât de semnificative încât persoanele cu venituri mari să fie interesate, dar există o categorie cu venituri reduse (pensionari, şomeri) care este atentă la fiecare reducere sau deducere de care pot beneficia. Această categorie are un venit lunar mediu de circa 350 de lei, adică 4.200 de lei anual", se arată în nota de fundamentare a proiectului, obţinută de Gândul.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
Boc,
bonuri,
Fisc,
reducere,
evaziune
/actualitate/afaceri/cum-arata-legea-bonurilor-lui-boc-colectionarii-de-chitante-vor-fi-crezuti-pe-cuvant-de-fisc-6750940
6750940
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.