Criza are si efecte pozitive: exportam mai multe masini decat importam

Postat la 25 ianuarie 2010 19 afişări

Prabusirea vanzarilor de autovehicule noi pe plan local si explozia exporturilor Automobile Dacia au transformat in 2009 Romania in exportator net in sectorul auto, cu un sfert de milion de automobile vandute in afara granitelor tarii.

In cursul anului trecut vanzarile de autovehicule noi importate in Romania s-au diminuat cu aproape 55%, la aproape 106.000 de unitati, in timp ce exporturile Dacia s-au apreciat in aceeasi proportie, la mai mult de 258.000 de unitati.

Considerand un pret mediu de 8.500 de euro al automobilelor exportate, valoarea exporturilor ajunge la 2,2 mld. euro, in timp ce valoarea importurilor de autovehicule a depasit 1,4 mld. euro (pret mediu de 13.500 de euro), ceea ce indica un excedent de aproape 800 de milioane de euro.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
exporturi,
importuri,
vanzari,
Dacia
/actualitate/afaceri/criza-are-si-efecte-pozitive-exportam-mai-multe-masini-decat-importam-5436251
5436251
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.