Creşterea comerţului la nivel mondial va încetini şi în 2012, din cauza problemelor din Europa

Postat la 12 aprilie 2012 7 afişări

Creşterea comerţului la nivel global va continua să încetinească în acest an, la 3,7%, de la 5% anul trecut, ca urmare a impactului crizei datoriilor din Europa asupra economiei mondiale, potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Pentru 2013, OMC anticipează o revenire a comerţului, cu un avans de 5,6%. "Au trecut peste trei ani de la prăbuşirea din 2008-2009, dar economia mondială şi comerţul rămân fragile. Încetinirea aşteptată în acest an arată că riscurile rămân ridicate", a declarat directorul general al OMC, Pascal Lamy. Economiştii OMC consideră că stuaţia rămâne "fragilă şi nesigură, cu un risc ridicat de deteriorare". Ritmul de creştere al comerţului s-a redus anul trecut din cauza mai multor şocuri: criza datoriilor suverane, cutremurul din Japonia şi inundaţiile din Thailanda, notează OMC.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
comert,
probleme,
datorii,
omc
/actualitate/afaceri/cresterea-comertului-la-nivel-mondial-va-incetini-si-in-2012-din-cauza-problemelor-din-europa-9515985
9515985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.