Cornelia Coman: Majorarea TVA va afecta profitul, dar nu marim preturile

Postat la 29 iunie 2010 43 afişări

Nu doar clientii finali vor avea de suferit de pe urma cresterii TVA, ci si companiile, care vor plati mai mult pentru serviciile si bunurile de care beneficiaza. Din acest motiv, reprezentantii ING Asigurari de Viata asteapta o scadere a profitului in 2010.

"Am facut mai multe scenarii si, ca toata lumea, vom vedea si noi efectele majorarii TVA. Am bugetat un profit de 35-40 de milioane de lei, comparativ cu 77,32 de milioane de lei in 2009, dar chiar si asa nu avem in plan o crestere a preturilor", spune Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata.

Cu toate acestea, cifrele preliminare rezultate in urma primului trimestru de activitate arata o incadrare in limitele de buget stabilite pentru 2010, impactul urmand sa vina abia din a doua parte a anului. Tot atunci, Coman se asteapta ca si rata rezilierilor sa inregistreze cresteri, in ciuda faptului ca in primele sase luni ale anului numarul racumpararilor a scazut.

"Daca nu ar fi fost luate aceste masuri, probabil ca anul acesta am fi ajuns la nivelul dinainte de criza", mai spune Coman, care estimeaza o scadere a consumului si pe segmentul produselor de economisire.

La sfarsitul anului trecut, ING Asigurari de Viata, liderul pietei locale de profil, avea 333.000 de contracte individuale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
TVA,
preturi,
crestere,
profit,
ING,
Cornelia Coman
/actualitate/afaceri/cornelia-coman-majorarea-tva-va-afecta-profitul-dar-nu-marim-preturile-6460234
6460234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.