Competitivitatea Chinei începe să se erodeze, iar unele dintre uzine devin chiar terenuri agricole

Postat la 14 decembrie 2012 48 afişări

La doar doi ani după ce China a depăşit SUA şi a devenit cel mai mare producător din lume, ţara se află în faţa unei perioade de dezindustrializare, iar guvernul de la Beijing nu are soluţii pentru a schimba situaţia.

Şase oraşe din provincia Liaoning din China, inclusiv Shenyang şi Anshan, au anunţat recent că transformă siturile industriale abandonate în terenuri agricole. Dongguan, care înainte era un centru industrial în plină expansiune, este acum în pragul falimentului pe măsură ce companiile îşi încetează activitatea, lăsând în urma lor un guvern local cu grave probleme financiare, scrie publicaţia Forbes.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/competitivitatea-chinei-incepe-sa-se-erodeze-iar-unele-dintre-uzine-devin-chiar-terenuri-agricole-10392467
10392467
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.