Compania românească Infopress Group preia principala tipografie din Ungaria

Postat la 20 octombrie 2011 86 afişări

Infopress Group România, compania deţinută de GED Capital, administrator de fonduri private de investiţii, a achiziţionat integral drepturile de proprietate asupra Révai Printing House Ltd., principala tipografie din Ungaria, de la grupul britanic Polestar.

Această achiziţie va permite Infopress Group să susţină modernizarea tipografiei, valorificând experienţa dobândită de grup în urma derulării activităţii în România. Cifra de afaceri consolidată a grupului va ajunge la 80 de milioane euro, cu un număr de aproximativ 500 de angajaţi, Infopress devenind astfel cea mai mare tipografie din Europa Centrală şi de Est.

În prezent, Infopress Group România este singurul jucător de pe piaţa tipografiilor din Ungaria care dispune de capital nou pentru inovaţie şi dezvoltare, a declarat Jesús Castillo Ortega, preşedintele Infopress Group. "Sunt convins că vom reuşi să valorificăm această oportunitate. Intenţionăm să dezvoltăm producţia şi să îmbunătăţim nivelul serviciilor pentru clienţi, consolidând cota de piaţă şi rezultatele în următorii doi ani", a mai spus Casillo Ortega.

Potrivit reprezentanţilor GED Capital, achiziţia dovedeşte că IMM-urile româneşti dispun de un potenţial solid pentru construirea unor companii mai mari în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Tipografia Infopress a fost înfiinţată în 1990 la Odorheiu Secuiesc, iar în 2006 a fost preluată de grupul islandez Kvos, care doi ani mai târziu a inclus în Infopress Group şi divizia de tipografie din Ungaria. Anul trecut, fondul spaniol de investiţii GED Capital Development a cumpărat 92% din capitalul Infopress Group, în cadrul unei tranzacţii de peste 12 milioane de euro.

GED Capital, cu activitate în Peninsula Iberică şi Europa de Est, administrează fonduri totale în valoare de 350 de milioane de euro.

Révai, înfiinţată acum 150 de ani, este tipografia cu cea mai mare cifră de afaceri din Ungaria. Cele mai mari lanţuri comerciale se bazează pe serviciile Révai, care deţine o poziţie importantă şi solidă pe piaţa cataloagelor şi a broşurilor. În prezent, compania are 250 de angajaţi, având linii de producţie în Budapesta şi Fót. În 2010, cifra de afaceri anuală a Révai a depăşit 42 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/compania-romaneasca-infopress-group-preia-principala-tipografie-din-ungaria-8884989
8884989
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.