Colliers: Taxele de administrare din mall-urile bucurestene, cele mai mari din regiune

Postat la 22 iunie 2009 66 afişări

Taxele de administrare si de intretinere platite de chiriasii unui centru comercial, asa numitele "service charge", ating in Bucuresti cele mai mari valori din Europa Centrala si de Est, situandu-se la un nivel similar cu cele din Marea Britanie, potrivit unui studiu realizat de catre compania de consultanta imobiliara Colliers International

Taxele de service charge, care sunt platite lunar de catre chiriasii unui centru comercial in contul serviciilor de tipul paza, curatenie dar si a facturilor pentru utilitati, se situeaza la cele mai ridicate valori din regiune, releva un studiu Colliers.

 

Astfel, valorile medii ale acestor taxe intr-un centru comercial modern, platite de catre chiriasi aditional chiriilor lunare, se ridica in Romania, in medie, la 4 – 9 euro pe luna pe metru patrat, in timp ce in Albania au o valoare de 6 – 7 euro/mp/luna, in Serbia de 7 – 8 euro/mp/luna, in Bulgaria de 5 – 6 euro/mp/luna, in Polonia de 4 – 7 euro/mp/luna iar in Marea Britanie de 8,5 euro/mp/luna.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/colliers-taxele-de-administrare-din-mall-urile-bucurestene-cele-mai-mari-din-regiune-4588211
4588211
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.