Coldwell Banker: Imprumuturile ipotecare vor creste la 8 mld. euro in 2009

Postat la 24 aprilie 2008 16 afişări

Volumul total al creditelor ipotecare acordate in Romania va creste la opt miliarde de euro in 2009, potrivit unor estimari ale companiei imobiliare Coldwell Banker Affiliates of Romania

"Piata creditelor imobiliare a cunoscut in ultimii ani o crestere remarcabila de 65-75% pe an, estimarile indicand o valoare de opt miliarde de euro pentru 2009, ca urmare a cresterii vetiturilor si a relaxarii pietei. In ciuda acestei evolutii insa, creditele ipotecare nu reprezinta decat 3,4% din PIB-ul Romaniei, fata de 50% in cazul tarilor dezvoltate din Europa", se arata intr-un comunicat al companiei.

Piata creditelor imobiliare din Romania a fost de patru miliarde de euro in 2007, nivel aproape dublu fata de 2006, estimarile companiei pentru acest an indicand un volum al imprumuturilor de sase miliarde de euro. Specialistii companiei argumenteaza cresterea estimata a volumului de credite acordate prin majorarea veniturilor, prin ofertele de creditare tot mai permisive ale bancilor dar si dezvoltatorilor si prin cererea sustinuta de noi locuinte.

Acest context a determinat compania sa infiinteze o noua divizie, Coldwell Banker Mortgage, Valuation & Research, care va fi un broker de credite pentru clientii care vor dori achizitionarea unei locuinte.

"Obiectivul nostru este sa devenim lider de piata in intermedierea de credite, tbievtiv realizabil prin volumul de clienti pe care ii avem in branch-urile noastre din Capitala precum si din Ploiesti, Brasov, Campulung sau Piatra Neamt”, a declarat Marius Andronache, managing director al Coldwell Banker Mortgage, Valuation & Research.

Inainte de a se alatura echipei Coldwell Banker, Marius Andronache a lucrat la BAT, Michelin, Metro Cash & Carry si la cel mai mare fond de investitii sud-estul Europei, Global Finance.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este prezenta pe piata romaneasca de la inceputul lui 2007, operand in sistem de franciza. La nivel mondial, Coldwell Banker are 3.800 de birouri in 46 de tari si 120.000 de brokeri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/coldwell-banker-imprumuturile-ipotecare-vor-creste-la-8-mld-euro-in-2009-2583353
2583353
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.