Cinci oameni au pe maini investitii de peste un miliard de euro

Postat la 15 iulie 2010 54 afişări

Cinci directori de investitii decid in numele a peste 140.000 de investitori unde si cum sa le investeasca disponibilitatile banesti de peste un miliard de euro. Daca in Vest managerii de bani sunt vocile cele mai influente de pe pietele financiare, in Romania acestia sunt tinuti intr-un con de umbra de lipsa de educatie financiara si veniturile mici ale populatiei.

Nicolae Albu, Bogdan Bilaus, Dan Nicu, Gabriel Goia si Dan Popovici conduc departamentele de plasare a activelor din cadrul celor mai mari cinci firme de administrare a activelor de pe piata locala - Erste AM, Raiffeisen AM, BRD AM, BT AM, respectiv OTP AM.

Cei cinci decid in baza unor analize riguroase ce actiuni sunt suficient de lichide si au potenţial pentru a fi incluse in portofoliul unui fond de actiuni, ce obligatiuni aduc un profit mai mare decat un depozit bancar si negociaza cu bancile dobanzi mai mari la depozite. Tot ei sunt responsabili de randamentul fondurilor deschise sau inchise de investitii.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cinci-oameni-au-pe-maini-investitii-de-peste-un-miliard-de-euro-6561396
6561396
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.