CEO-ul Dimri: Situatia actuala din imobiliare e chiar buna

Postat la 17 septembrie 2008 53 afişări

CEO-ul dezvoltatorului imobiliar israelian Dimri, Ygal Dimri, considera ca momentul actual este unul chiar bun prin prisma oportunitatilor de investitii care au aparut

"Noi avem o strategie pe termen lung si nu ma intereseaza contextul actual din sectorul imobiliar local. Eu vad chiar o oportunitate in situatia actuala, este aproape ideal, un moment in care trebuie sa cumperi", a declarat Ygal Dimri, CEO-ul dezvoltatorului israelian Dimri International.

 

Potrivit acestuia, compania a platit preturi duble pentru cele patru terenuri detinute in Romania (trei in Bucuresti si unul in Ploiesti) comparativ cu preturile actuale, "stabilizarea preturilor" pe segmentul de terenuri fiind in opinia sefului dezvoltatorului israelian o consecinta pozitiva a stagnarii segmentului rezidential autohton.

 

Compania a lansat primul sau proiect local, ansamblul rezidential Allegro, amplasat in partea de vest a Capitalei (Prelungirea Ghencea). Ansamblul va cuprinde in total 3.600 de apartamente, primele 332 urmand a fi livrate in 2010 iar alte aproximativ 700 pana in 2013. Proiectul se va finaliza abia dupa a treia faza a constructiei, care va include inca aproximativ 2.500 de locuinte.

 

"Preturile cu care pornim sunt de 1.100 de euro + TVA pe metru patrat. Sunt un pic mai mici decat cele ale vecinilor nostri dar dorim sa ne facem cunoscuti. Daca am fi fost la al doilea proiect am fi inceput probabil vanzarea de la 1.250 euro + tva / mp. Dimri este, acasa in Israel, mai scump decat cei care dezvolta un ansamblu rezidential in aceeasi zona", a mai spus Ygal Dimri.

 

Acesta considera ca preturile vor creste foarte mult pe termen mediu si lung, "pana la un nivel similar cu cel inregistrat in pietele din regiune. Cehia este unde va fi Romania peste trei ani. Daca ma uit la Cehia, cred ca preturile vor creste foarte mult."

 

Reprezentantii companiei au precizat ca investitiile in terenurile achizitionate pana in acest moment s-au ridicat la 35 de milioane de euro, fonduri proprii, valoarea investitiei in primele doua faze ale Allegro urmand sa fie de 135 mil. euro. In plus, Dimri intentioneaza sa investeasca 60-70 de milioane de euro pentru constructia a aproximativ 550 – 600 de locuinte, compania detinand si un teren in zona Pipera din Bucuresti, unde intentioneaza sa dezvolte un proiect rezidential cu circa 1.100 de locuinte.

 

Antreprenorul general al proiectelor companiei israeliene va fi Dimri Construction, companie care face parte din acelasi grup, si care va avea ca angajati muncitori romani care au lucrat in constructii in Israel pentru companie. "Stiu din discutiile cu muncitorii ca mai mult de patru – cinci ani nu rezisti sa lucrezi departe de casa. Asa ca le-am propus celor care s-au intors in tara sa lucreze pentru noi si au acceptat. Pe termen mediu va fi vorba de cateva sute de muncitori doar in cazul proiectului Allegro", a mai spus seful dezvoltatorului.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
real estate,
Dimri,
Allegro,
locuinte,
preturi
/actualitate/afaceri/ceo-ul-dimri-situatia-actuala-din-imobiliare-e-chiar-buna-3192020
3192020
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.