Cei mai bogati din lume au saracit cu 40%

Postat la 12 martie 2009 11 afişări

Averea primilor trei miliardari ai lumii, Bill Gates, fondatorul Microsoft, omul de afaceri american Warren Buffett si magnatul mexican al telecomunicatiilor Carlos Slim Helu, a scazut anul trecut cu 68 miliarde de dolari, ajungand la 112 miliarde de dolari, din cauza problemelor economice globale.

Fata de inceputul anului trecut, averea celor trei magnati s-a redus cu aproape 40%, potrivit Forbes, citat de Mediafax.

 

Astfel, Bill Gates a revenit pe prima pozitie, cu o avere de 40 miliarde dolari, in scadere cu 18 miliarde dolari fata de 2008, an in care fondatorul Microsoft ocupa locul doi in topul Forbes al primilor miliardari.

 

Pe locul doi in clasament se afla Warren Buffett, cu 37 miliarde de dolari, dar mai sarac cu 25 miliarde dolari fata de 2008. Declinul averii omului de afaceri american s-a datorat, in principal, reducerii cu aproape 50%, in 12 luni, a valorii actiunilor grupului de investitii Berkshire Hathaway, pe care il detine. In topul de anul trecut al celor mai bogati oameni ai lumii Warren Buffett ocupa primul loc.

 

Averea lui Carlos Slim Helu, de 35 miliarde dolari, desi a scazut cu 25 miliarde dolari fata de 2008, confera magnatului mexican pozitia a treia in topul Forbes, aceeasi ca in urma cu un an.

In 2008, existau pe plan mondial 1.125 miliardari. In prezent, numarul acestora a scazut la 793, noteaza Forbes.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, presedintele grupului Rompetrol, este singurul roman prezent in topul Forbes al miliardarilor pentru anul 2009, situat pe poziţia 397 din 739, cu o avere estimata la 1,8 miliarde de dolari, in timp ce Ion Tiriac a parasit clasamentul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cei-mai-bogati-din-lume-au-saracit-cu-40-4043229
4043229
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.