CE face noi propuneri pentru reducerea tarifelor serviciilor de roaming si cresterea concurentei

Postat la 07 iulie 2011 50 afişări

Retaileri precum Tesco si Carrefour vor putea concura cu operatorii de telecomunicatii pentru servicii de telefonie mobila, potrivit unor noi propuneri ale Comisiei Europene menite sa reduca tarifele de roamning si sa incurajeze concurenta.

Schimbarile structurale ale pietei propuse de CE vor crea conditiile ca operatori virtuali de retele de telefonie mobila, care nu dispun de infrastructura proprie, sa foloseasca retelele altor companii, ca urmare a reducerii plafoanelor preturilor en-gros pentru serviciile de roaming, in urmatorii trei ani. Masura va afecta afacerile operatorilor de retele integrate, precum Vodafone, Deutsche Telekom, Telefonica si France Telecom. Plafoanele pentru preturile en-gros vor fi eliminate din 2018. O a doua propunere a CE va permite utilizatorilor de telefoane mobile care calatoresc in strainatate sa aleaga un serviciu de roaming mai ieftin de la un furnizor concurent, dar sa pastreze numarul de telefon de la operatorul din tara.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tarife,
telecom,
roaming,
crestere,
concurenta
/actualitate/afaceri/ce-face-noi-propuneri-pentru-reducerea-tarifelor-serviciilor-de-roaming-si-cresterea-concurentei-8452303
8452303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.